Ανακοίνωση του Π.Σ.Α.Ε.Π. για την επίθεση από στέλεχος της Χρυσής Αυγής



Με έκπληξη είδαμε ότι κυκλοφορεί άρθρο της δημοσιογράφου (;) Καλλιόπης Σουφλή το οποίο καθυβρίζει τα μέλη του Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Ε.Π., αλλά και των συναδέλφων του ΠΑΣΑΔ χαρακτηρίζοντάς μας αλήτες, προδότες και ανθέλληνες εκπαιδευτικούς.


1) Κατηγορηθήκαμε ότι αποτελούν σημαντικό παράγοντα ενίσχυσης αριστερών και νεομαρξιστικών ρευμάτων στους επαγγελματίες της εκπαίδευσης, οι οποίοι και βλέπουν σε κόμματα όπως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ την πραγμάτωση των επαγγελματικών τους επιδιώξεων”

Απαντάμε ότι ως Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Εκπ/κων Π.Ε. έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι κρατάμε ίσες αποστάσεις από όλα τα κόμματα. Έχουμε δηλώσει ότι τα μέλη του Δ.Σ. μας έχουν πολιτική άποψη, αλλά το Δ.Σ μας έχει συσταθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη μπορεί να καπηλευτεί από κανένα χώρο ή συνδικαλιστική παράταξη. Μάλιστα έχουμε καταφέρει ως Πρωτοβουλία για την Ισονομία και τη Δικαιοσύνη στην Εκπαίδευση να μπλοκάρουμε νόμους του Υπουργείου Παιδείας. Ναι, αυτού που μας κατηγορούν ότι μεθόδεψε τη δημιουργία του συλλόγου μας. Δε νομίζετε ότι κάτι δεν ταιριάζει...;

2) Κατηγορηθήκαμε επίσης ότι συνομιλούμε με εκπροσώπους όλων των κομμάτων, αλλά όχι με τη Χρυσή Αυγή.

Απαντάμε ότι αυτή η κατηγορία και γενικότερα αυτή η επίθεσή αποτελεί παράσημο για εμάς. Όταν σύμφωνα με δημοσιεύματα η Χρυσή Αυγή πρότεινε “στείρωση ή ευθανασία σε ΑμΕΑ ή με βεβαρημένη κληρονομικότητα για να εξαγνίσουμε τη λευκή φυλή από τη ρυπαρότητα του σύγχρονου ψευδοπολιτισμού” είναι εύκολα κατανοητό ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση διαλόγου με το συγκεκριμένο κόμμα.

3) Κατηγορηθήκαμε ότι ο σύλλογός μας “προωθεί τον εποικισμό της Ελλάδας και την αλλαγή της εθνικής, φυλετικής, ιστορικής και θρησκευτικής φυσιογνωμίας της χώρας με αποκλειστικό κίνητρο το προσωπικό τους συμφέρον”

Απαντάμε ότι ο σύλλογός μας αποτελείται από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων οι οποίοι διδάσκουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, γυμναστές, πληροφορικοί είναι μόνο λίγοι από αυτούς. Το κίνητρό μας λοιπόν δεν είναι το προσωπικό μας συμφέρον, αλλά η δημιουργία μιας εκπαιδευτικής πολιτικής που θα προσφέρει στην πραγματικότητα δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για ΟΛΑ τα παιδιά και θα αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς ως δημόσιους λειτουργούς και όχι ως αριθμούς.

Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος χαρακτήρισε το σύλλογό μας ως μόρφωμα αποτελούμενο από αλήτες, προδότες και ανθέλληνες εκπαιδευτικούς. Θα έπρεπε να γνωρίζει πριν δημοσιεύσει τέτοια αίσχη ότι μέλη αυτού του συλλόγου (όπως και η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών) έχουμε υπηρετήσει σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες σχολικές μονάδες κρατώντας ζωντανή τη φλόγα του ελληνισμού. Ο πατριωτισμός μας δεν αμφισβητείται από εθνικιστές. Το έχουμε αποδείξει έμπρακτα και όχι με άρθρα. Το έχουμε αποδείξει διδάσκοντας τα ελληνικά στα Ψαρά, στη Μεγίστη και σε πολλές άλλες περιοχές που κάποιοι δε ξέρουν να τις εντοπίσουν στο χάρτη.

Οι “λαθροπροσκυνημένοι” εκπαιδευτικοί, όπως μας αναφέρουν, δεν ευθύνονται για την κατάντια της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Ίσα ίσα αυτοί μάχονται καθημερινά. Αυτοί εκπαιδεύουν τους νέους επιστήμονες που φεύγουν κατά χιλιάδες πλέον στο εξωτερικό λόγω της τραγικής πολιτικής που ασκείται εδώ και πολλά χρόνια. Πολιτική βέβαια που οδήγησε στην απελπισία τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι με την ψήφο τους κατέστησαν τη Χρυσή Αυγή τρίτη δύναμη στη χώρα. Μόνο το ίδιο το πολιτικό σύστημα μπορεί να τους ξαναστείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αν και όταν αλλάξει πλεύση και λογική.


Το ΔΣ του Συλλόγου:

Αναγνωστόπουλος Γεώργιος (Πρόεδρος)
Μπαξεβανίδης Θοδωρής (Αντιπρόεδρος)
Πασχάλης Αλέξανδρος (Γενικός Γραμματέας)
Δοξαστάκη Χρυσούλα (Οργανωτική Γραμματέας)
Μήτση Ουρανία (Αναπληρώτρια Γραμματέας)
Σαμαράς Γεώργιος (Ταμίας)
Ντερέκα Γεωργία (Μέλος)



Πηγή του κατάπτυστου άρθρου: http://attikanea.blogspot.gr/2016/09/blog-post_901.html

Σχόλια